Dos hospitals catalans entre els cinc millors de l’estat en Servei d’Oncologia Mèdica segons el Monitor de Reputació Sanitària

El Monitor de Reputació Sanitària de Merco (Monitor Empresarial de Reputació Corporativa) del 2019 assenyala que l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron estan entre els cinc millors hospitals públics de l’Estat.

Segons l’estudi, el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron, que té com a cap el Dr. Josep Tabernero, és el millor a nivell estatal. També indica que som el 5è hospital amb millor equip de gestió segons els directius d’hospitals. A més, els directius d’empreses farmacèutiques ens consideren l’hospital més reputat.

L’Hospital Universitari La Paz encapçala el rànquing dels hospitals públics amb més reputació estatal, seguit de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón i l’Hospital Universitari 12 de Octubre. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron manté la posició que ocupava l’any passat al cinquè lloc de la classificació.

vall hebron

El Monitor de Reputació Sanitària (MRS) de Merco és l’únic estudi independent que analitza la reputació del sistema sanitari espanyol. Per a realitzar l’estudi, es fa servir una metodologia que combina la percepció del públic amb la realitat del sector. Es tracta de la sisena edició d’aquest estudi, que avalua la reputació sanitària en diferents categories: Serveis Hospitalaris, Hospitals, Laboratoris Farmacèutics, Empreses de Tecnologia, Empreses de Dispositius Biomèdics, Asseguradores de Salut, Centres de Salut i Fabricants de Productes Sanitaris.

Per a realitzar l’estudi, Merco compta amb el suport d’un consell assessor format per representants del Consell General de Metges i del Consell General d’Infermeria, associacions de pacients, periodistes i comunicadors sanitaris, així com persones de reconegut prestigi i trajectòria en la sanitat espanyola.

El rànquing també destaca que vuit dels serveis de l’Hospital Vall d’hebron estan entre els tres millors de l’Estat: el nostre Servei d’Oncologia Mèdica és el primer en la seva tipologia, els nostres serveis de Pediatria i de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia són els segons millors i els d’Al·lergologia, Obstetrícia i Ginecologia, Cardiologia, Medicina Intensiva i Neurologia són els tercers millors.