Inici >
Després del Càncer
La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ha estudiat les dificultats i necessitats que tenen les persones que han superat o cronificat el càncer. En aquest sentit, el programa Després del Càncer inclou actuacions d’informació i de sensibilització, publicacions i activitats i serveis de cara a millorar la qualitat de vida de les persones després del càncer.
Xerrades divulgatives
La FECEC, Junts contra el Càncer organitza xerrades divulgatives en diferents formats. Estan adreçades al públic en general, a pacients i familiars de persones amb càncer. Les xerrades divulgatives tracten sempre sobre diversos aspectes de la malaltia, des de la prevenció, al diagnòstic, el tractament i el després del càncer.
Aquestes xerrades es realitzen en format presencial, online i streaming per YouTube o Instagram Live.
Cicle “Diàlegs FECEC Després del càncer”
Jornada ‘Celebra la vida després del càncer’
Jornada per donar veu a les persones que han superat un càncer, donar visibilitat a les seves necessitats i sensibilitzar la societat sobre les dificultats que afronten les persones després del càncer. Mitjançant xerrades, conferències, taules rodones d’experts i testimonis i activitats diverses s’informarà i es donarà visibilitat a aquesta realitat combinant diversió, aprenentatge i conscienciació.
Resum edició 2023:
Serveis
Càncer a la Feina
Aquest és un servei per a empreses que té l’objectiu dissenyar un protocol per gestionar l’impacte del càncer a les organitzacions. Acompanyant al treballador afectat (sigui pacient o cuidador ) i minimitzant l’impacte en la resta d’organització. Basat en l’experiència de la prova pilot “Què fer quan apareix el càncer a la feina”, el servei ofereix:
Reprèn, servei d’orientació laboral
Servei d’orientació laboral gratuït dirigit als usuaris que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i/o emocionals derivades de la malaltia.
Assessorament legal
Servei d’assessorament legal en matèria de drets sociolaborals per a persones amb càncer, prestat per el despatx d’advocats Fidelitis.
Estudis
2022 – Primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya
La FECEC ha impulsat l’elaboració del primer Baròmetre Càncer i Treball a Catalunya 2022. Més de 1.000 persones treballadores han participat en aquest estudi per conèixer la percepció dels treballadors sobre la gestió del càncer a la feina.
Factors que faciliten i factors que dificulten la reincorporació al lloc de treball després del càncer
Aquesta recerca ha estat impulsada per la FECEC com a conseqüència d’un seguit de projectes previs orientats a explorar la vivència de la supervivència i a oferir suport a les persones que han superat o han cronificat la malaltia del càncer.
Estudi per a la millora de la integració i reincorporació laboral de les dones que han patit càncer de mama
Estudi que recull dades qualitatives sobre la situació de milers de dones amb formació i experiència que no ho tenen gens fàcil per reprendre la seva vida laboral. Això inclou la possibilitat d’acomiadament o d’experimentar situacions que forcen la seva dimissió, amb el consegüent impacte laboral i econòmic i fins i tot emocional.
Millorar l’experiència dels Supervivents de cáncer a Catalunya
Estudi per millorar el coneixement i la comprensió de les necessitats de les persones que han patit la malaltia, explora les vivències de les persones afectades, la dels professionals que les atenen i l’experiència de les pròpies entitats. Alhora valida en el nostre entorn els resultats d’estudis precedents.