Coaching professional en pacients de càncer de mama amb el Grup Àgata

El centre d’atenció primària Vallcarca-Sant Gervasi, en col·laboració amb el Grup Àgata (Associació catalana de dones afectades de càncer de mama) va posar en marxa el 2017 una iniciativa de coaching grupal, dirigida a pacients de càncer de mama en edat laboral, impartida per Teresa Ferreiro, coach professional i pacient del mateix centre, que va superar un càncer de mama amb 36 anys.

Captura-de-pantalla-2019-04-15-a-las-18.42.39-678x381

Al llarg de 6 sessions de 2 hores, les participants van aprofundir en aspectes tan importants com la seva relació amb els professionals de salut, la seva feminitat, el seu univers interior i la tornada a la vida laboral, entre d’altres.

Projecte pioner

Utilitzar el coaching professional amb pacients, per dotar-los d’eines que els ajudin a gestionar les seves emocions i la seva relació amb la malaltia, és un projecte nou. El CAP Vallcarca-Sant Gervasi és pioner a nivell mundial. El resultat de la iniciativa ha estat tan satisfactori que s’ha repetit dues vegades el 2018 i una altra el febrer de 2019. Actualment, s’està preparant una nova edició amb dates per confirmar.

El càncer de mama és una malaltia que té un gran impacte en la vida de les dones que el pateixen. Aquest programa de coaching s’ha centrat en retornar a aquestes dones la seva capacitat de decidir sobre la seva vida, el seu dret a dir “no” i el seu amor cap a si mateixes.

En preguntar què havia suposat per a elles participar-hi, han dit: “m’he adonat de les ganes de viure que tinc”, “en el grup de coaching detectes, aprens i entrenes el que després faràs a la vida real”.