Cinquanta equips participaran a la primera edició de l’Oncobike d’Oncolliga Girona

Un total de 50 equips, d’un màxim de sis ciclistes, participaran el pròxim 12 de novembre en la primera edició de l’Oncobike, un nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i l’empresa Klassmark.

arxiu-1-foto-montse-llach

La prova segueix la dinàmica de l’Oncotrail, és a dir, es disputa per relleus i no és competitiva, però aquest cop va dirigida als amants de la bicicleta de muntanya. El centre neuràlgic estarà situat al municipi de Sant Gregori que acollirà la sortida i l’arribada. Els participants hauran de recórrer 200 km pels camins i corriols de la Vall de Llémena amb un desnivell positiu de 5.750 metres.

Per poder participar en l’Oncobike cada equip ha de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. Els diners recollits es destinaran íntegrament a finançar millores en els dos pisos-residència que la Fundació Oncolliga té al barri de Sant Ponts de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta.

La finalitat d’aquest servei és posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l’entitat té previst fer-hi algunes millores per tal de fer-los més acollidors i confortables, com ara pintar, actualitzar mobiliari, matalassos i parament de la llar, i adquirir dos televisors nous. El pressupost total d’aquestes millores és d’aproximadament 20.000 euros.

Una cursa solidària en un entorn únic
La sortida de la prova tindrà lloc a les 9 del matí a la zona esportiva de Sant Gregori. Per endavant, 200 quilòmetres de bicicleta de muntanya pels camins i corriols de la Vall de Llémena. Es tracta d’un dels paratges més ben conservats de les nostres comarques. Un entorn ideal i únic per la pràctica d’aquest esport. El suport de la Mancomunitat de la Vall de Llémena ha estat decisiva per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària.

Els equips estaran formats per un màxim de sis ciclistes i sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari estarà dividit en vuit trams i hi haurà set punts de relleu, en cinc dels quals hi haurà situat un avituallament.

Els punts estaran situats a Sant Martí de Llémena (km 33,5), Sant Esteve de Llémena (km 54), Sant Aniol de Finestres (km 83), Sant Esteve de Llémena (km 98),  Biert (km 124,5), Camós (km 143) i Canet d’Adri (km 166). Només en els llocs indicats els equips podran fer els relleus que considerin oportuns. La planificació i estratègia en carrera seran dos factors claus.

Un altre dels elements a tenir en compte és la navegació. L’itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant un sistema GPS. Aventura en estat pur. El temps màxim per a completar el recorregut és de 20 hores i els organitzadors estimen que els primers a arribar a la línia de meta a Sant Gregori ho faran amb un temps aproximat de 10 hores. El proper 12 de Novembre pedalarem per la millor de les causes.