Cinc de les entitats de la FECEC celebren els seus respectius aniversaris

Cinc de les nostres entitats estan de celebració aquest 2023: la Fundació Oncolliga, la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Osona Contra el Càncer, Grup Iris i Fundació Roses contra el Càncer organitzen actes per commemorar els seus anys de treball com a entitats dedicades a la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.

FUNDACIÓ ONCOLLIGA

L’entitat compleix enguany 20 anys i celebra aquesta xifra rodona amb diverses activitats al llarg de l’any. Una d’aquestes, organitzada concretament pel seu Comitè Científic, és la jornada “20 anys d’Oncolliga: d’on venim, on som, cap a on anem”.

nota_20anysOncolliga-1200x800

D’aquest acte destaca la ponència sobre “El futur de l’atenció oncològica”, que anirà a càrrec de la gerent de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), Clara Rosàs. La jornada es portarà a terme el divendres 5 de maig, de 9 a 14 h, al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

L’actual Presidenta i cofundadora d’Oncolliga i presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, ha fet un “balanç positiu d’aquests 20 anys de compromís amb l’entitat, tant de l’equip professional, voluntariat, institucions i empreses, com del patronat, comitè científic i consell assessor”. Vilà, però, recorda que “per continuar endavant, per continuar ajudant persones amb càncer i els seus familiars, calen més recursos econòmics, donat que en molts casos els serveis assistencials públics resulten insuficients”.

LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE LES COMARQUES DE TARRAGONA I LES TERRES DE L’EBRE

La Lliga de Tarragona va celebrar els seus 30 anys aquest passat cap de setmana la seva tradicional Diada de Voluntariat a l’hotel Gran Palas de la Pineda. L’acte va comptar amb una ponència, la presentació del balanç d’activitats del passat any i els projectes per 2023; distincions al voluntariat i a les diferents delegacions de l’entitat, torn de parlaments i un dinar de germanor.

Captura de pantalla 2023-04-24 155713Font: Lliga de Tarragona.

OSONA CONTRA EL CÀNCER

Aquesta passada setmana, l’entitat d’Osona va complir els seus 25 anys d’existència. La seva presidenta, Cristina Herrera destaca l’activisme social de l’entitat: “no esperem que les coses passin, sinó que ens avancem i fem que realment siguin possibles. Som gent que accepta la realitat del càncer, però que no s’hi conforma i treballa de valent per millorar les circumstàncies que l’envolten. I tot això, des del voluntariat”.

Un dels actes destacats d’aquest aniversari serà la conferència “Reduint la distància entre el laboratori i la clínica, la recerca translacional com a canvi de paradigma en el tractament del pacient oncològic” a càrrec del Dr. Josep Tabernero, cap del Departament d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i director de l’Institut Vall d’Hebron d’Oncologia. L’acte tindrà lloc el dilluns 8 de maig a les 18.30h, al Paranimf de la UVic-UCC (Rambla de l’Hospital, 50, Vic).

cartell-conferencia-quadrat

GRUP IRIS

L’entitat de Figueres dedicada a la millora de la qualitat de vida de les pacients afectades de càncer de mama fa 10 anys i ho celebren amb una gran festa el pròxim 13 de maig d’11 a 19h a la Rambla de la població. La jornada comptarà amb diverses activitats com concerts, activitats zumba, xocolatada, contacontes i una demostració castellera. La jornada finalitzarà amb el concert gratuït d’E-Strings by Gio.

Captura de pantalla 2023-04-24 161253

FUNDACIÓ ROSES CONTRA EL CÀNCER

La fundació de Roses també celebra enguany els seus 25 anys. L’acte central de les celebracions tindrà lloc a la tardor.