Caminar 10.000 passos al dia redueix el risc de patir càncer

Un estudi realitzat a prop de 80.000 persones al Regne Unit durant 7 anys ha mostrat que caminar diàriament 10.000 passos al dia redueix el risc de contraure càncer i malalties cardiovasculars.

Els investigadors han demostrat que per cada 2000 passos al dia, el risc de morir de càncer disminueix un 11%. Els participants han estat persones voluntàries d’una mitjana d’edat de 61 anys i una mica més de la meitat han estat dones.

legs-2635038_1280

Foto: Pixabay

Els resultats han estat publicats a la revista JAMA Internal Medicine. Un dels autors del treball, l’investigador espanyol de la University of Southern Denmark, Borja del Pozo Cruz, ha declarat que “el risc de malaltia cardiovascular i càncer comença a disminuir des del primer pas. Per això és important motivar la població a caminar cada dia una mica més”. En aquest sentit, el seu company d’estudi, el doctor Matthew Ahmadi, investigador de la Universidad de Sydney, comenta que “per obtenir beneficis protectors per a la salut, també és important caminar més ràpid”.

Els voluntaris, inscrits al projecte UK Biobank en 2006 per analitzar la influència dels estils de vida i altres riscs ambientals en el desenvolupament de malalties, van portar un acceleròmetre al canell durant una setmana entre 2013 i 2015 per comptar els passos que feien diàriament i la velocitat. D’entre els participants, 2.813 van desenvolupar algun tipus de tumor i d’aquests 1.488 van superar o cronificar la malaltia. Lligant els resultats dels passos realitzats amb els problemes de salut desenvolupats pels participants, es va arribar a la conclusió que caminar 10.000 passos diaris o més redueix el risc de mort a la meitat en comparació amb aquells que no arriben als 2.000.

Altres factors que s’han analitzat a l’estudi són la dieta, l’índex de massa corporal, el consum de tabac, el consum d’alcohol i les hores de son. Cap d’aquestes variables, segons l’informe, invalida la relació entre caminar més i tenir menor risc de càncer, ictus o infart.