Barcelona acull el congrés ESMO, el major fòrum mèdic europeu sobre càncer

Fira de Barcelona acull des d’avui dia 27 de setembre fins a l’1 d’octubre el congrés ESMO, el fòrum mèdic sobre càncer més gran d’Europa, que, segons els organitzadors, atraurà 22.000 especialistes de tot el món.

ESMO-2019-Banner

Està organitzat per l’European Society for Medical Oncology (ESMO) en col·laboració amb l’European Association for Cancer Research (EACR). El congrés és un punt de trobada per a metges, personal sanitari, investigadors i empreses de l’àmbit mèdic i farmacèutic i donarà a conèixer els últims avenços en oncologia pel que fa a la diagnosi, el tractament i l’atenció a pacients amb càncer. Hi participen més de 300 experts internacionals i comptarà amb conferències, tallers, presentacions i xerrades.

A través d’un comunicat de Fira de Barcelona, el futur president d’ESMO, que també és cap del Departament d’Oncologia de la Vall d’Hebron i director de l’Institut Vall d’Hebron d’Oncologia (VHIO), Josep Tabernero, ha destacat que “s’ha escollit Barcelona, ciutat bressol en la investigació del càncer, com a seu del congrés valorant la innegable qualitat del sistema de recerca espanyol i la cooperació internacional en matèria d’oncologia”.

Així mateix, Tabernero ha subratllat la importància d’aquest esdeveniment a nivell mundial, ja que “és on es presenten tots els avenços mèdics i noves teràpies per lluitar contra aquesta malaltia”.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha afirmat que “estem molt satisfets de poder acollir un congrés d’aquestes dimensions i rellevància científica, fet que reforça encara més l’estratègia de la institució d’atraure grans esdeveniments internacionals, posicionant-se així com un dels principals operadors d’esdeveniments d’àmbit mèdic, a més dels tecnològics”.