Assaig clínic: una opció terapèutica amb beneficis per a pacients amb càncer

Patir una malaltia greu com el càncer pot generar molta por i preocupació. És natural tenir dubtes i un sentiment d’incertesa sobre la participació en un assaig clínic. Abans de prendre una decisió, és important tenir clar en què consisteix l’assaig clínic i en què pot beneficiar al pacient.

Captura de pantalla 2023-03-14 092949

Què és un assaig clínic?

Un assaig clínic és un estudi de recerca que es realitza en pacients per a conèixer el funcionament d’una nova opció terapèutica davant una malaltia en un entorn controlat i segur.

Aquests estudis són fonamentals per a conèixer quina és l’eficàcia de nous tractaments, quines dosis proporcionen el màxim benefici al pacient i quins possibles efectes adversos poden tenir.

Els nous medicaments són estudiats en el laboratori i testats en animals durant anys abans de ser subministrats a pacients en els assajos clínics. En aquestes fases prèvies del desenvolupament, s’identifica qualsevol risc potencial per a la salut i únicament aquells medicaments que hagin mostrat resultats positius en animals, passaran a les següents fases per a ser administrats a pacients.

Llegeix tot l’article en col·laboració amb Match Trial al nostre blog.