Arrenca el projecte europeu TackSHS, per estudiar l’exposició passiva al tabac i a les cigarretes electròniques

El Projecte TackSHS és un nou estudi de recerca finançat pel Programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea “Horitzó 2020”. Acrònim del seu nom en anglès “Tackling SecondHand Smoke and electronic cigarettes aerosols”, el Projecte TackSHS té com a objectiu millorar el coneixement sobre l’exposició passiva al fum del tabac i als aerosols de les cigarretes electròniques, i l’impacte que tenen per a la salut. Té una durada de 4 anys (novembre 2015, novembre 2019) i un pressupost total de tres milions d’euros.

Equip multidisciplinari  del projecte.
Equip multidisciplinari del projecte.

Convocats per l’ICO, centre promotor i coordinador del projecte, els passats 14 i 15 de desembre es van reunir a Barcelona més de 30 investigadors dels 11 equips (de 6 països europeus) participants per a una reunió inicial de dos dies, durant els quals cada equip va presentar el seu programa de treball per als propers quatre anys.

El Projecte TackSHS està coordinat per Esteve Fernández, director del Centre Col·laborador de l’OMS per al Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia. En el projecte col·laboren els principals centres de recerca, institucions acadèmiques i organitzacions no governamentals europees en control del tabac. Aquest equip multidisciplinari està format per metges epidemiòlegs, especialistes en salut laboral, ambiental i salut pública, pneumòlegs, oncòlegs i economistes de la salut