Àltima col·labora amb la Fundació Oncolliga per donar suport al projecte ‘Terrassa, comunitat cuidadora i compassiva’

L’empresa funerària, que gestiona el tanatori de Can Petit, referma el compromís amb la cura i l’acompanyament de les persones amb malalties avançades a la capital vallesana.

Amb l’objectiu de reforçar la seva implicació en l’acompanyament i la cura de les persones, Àltima ha formalitzat l’acord de col·laboració amb la Fundació Oncolliga per donar suport al programa Terrassa, comunitat cuidadora i compassiva, impulsat per aquesta entitat a la capital vallesana. L’acte de signatura ha comptat amb la presència de Montse Reymóndez, gerent del centre funerari, i d’Ivó Valdivielso, director de la Fundació Oncolliga, i ha tingut lloc a les dependències del Tanatori Àltima Terrassa, a l’Avinguda del Vallès, 742.

2021.06.22-CONVENI-ALTIMA-768x576

Arran d’aquest acord, des d’Àltima, Montse Reymóndez destaca “la importància de poder comptar i col·laborar amb una iniciativa d’aquest tipus a Terrassa. Creiem que, d’una banda, és fonamental poder garantir el suport assistencial i emocional a les persones amb malalties avançades, per prevenir o alleujar patiments i dols complicats. Però també ho és conscienciar la societat sobre la necessitat d’acompanyar en el tram final de la vida, d’afrontar-lo amb sentit i dignitat, i contribuir a normalitzar-lo i a trencar els tabús que envolten la mort”.

El director de la Fundació Oncolliga, lvó Valdivielso, explica els motius que ha portat a l’entitat a posar en marxa el projecte ‘Terrassa, comunitat cuidadora i compassiva’: “Hem impulsat aquest projecte per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, així com per sensibilitzar la població en el procés de final de vida, i per atendre i acompanyar les persones més vulnerables. Precisament, aquest acord de patrocini amb Àltima ens ajudarà a poder iniciar aquest projecte tan innovador que beneficiarà els terrassencs i terrassenques que es troben en una situació d’especial vulnerabilitat”. 

A més de l’impuls de la Fundació Oncolliga i el patrocini d’Àltima, el programa Terrassa, comunitat cuidadora i compassiva compta amb el colideratge de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), així com la participació de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Terrassa i Fundació “La Caixa”. La iniciativa també es duu a terme en cooperació amb diverses entitats i organismes locals que fomenten la sensibilització envers el procés del final de la vida. A més, contempla la promoció d’accions per incentivar l’acompanyament i l’atenció de les persones que es troben en el procés final de la vida, majoritàriament, en l’etapa de la vellesa.