Alteracions en l’envelliment que promouen el càncer, projecte de les jornades ‘Innovem ara, fem futur’

Javier A. Menéndez, cap del Laboratori de Metabolisme i Càncer de l’ICO Girona-IDIBGI, encapçala aquest projecte que ha estat premiat com un dels treballs de recerca més interessants de les comarques gironines.

envelliment cancer

L’empresa Innomedyx, la multinacional Fujitsulabs i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) han celebrat la II Jornades ‘Innovació com a motor de futur. Innovem ara, fem futur’, que a través d’una acció estratègica vol aconseguir dinamitzar la innovació, la transferència de la recerca i el desenvolupament tecnològic de l’IDIBGI.

Durant la sessió s’han presentat els projectes territorials i les capacitats en investigació que té la regió de Girona, un total de dotze idees innovadores orientades a la genòmica, el big data, la biotecnologia i el reconeixement de patrons. De totes les propostes, el jurat ha destacat el projecte ‘Un nou model computacional per descobrir i validar metabolits en l’envelliment i el càncer’ promogut per l’equip del cap de Laboratori de Metabolisme i Càncer de l’ICO Girona-IDIBGI, Javier Menéndez.

A partir d’ara, Innomedyx i Fujitsulabs estudiaran totes les idees per mirar de desenvolupar-ne les millors a Girona per a consolidar d’aquesta manera una regió central pel que fa a la millora de la salut dels ciutadans, amb accions de promoció, prevenció, seguiment i recerca de la salut.