AFANOC Lleida impulsa un grup de teràpia per a les famílies

matryoshka-doll-6039266_960_720

Es creu que les “Matrioskes” simbolitzen la fertilitat, la maternitat i la unió de les famílies. Sota aquest concepte, l’Àngels Llorenç, psicòloga de l’AFANOC Lleida, dirigeix aquest grup que pretén crear vincles de suport entre les mares i pares amb un fill o filla en procés oncològic.

Els testimonis d’algunes mares, a continuació, reflecteixen la importància d’aquest suport en el procés oncològic.

Per a mi ha estat un grup d’ajuda mútua, un espai de reflexió i sobretot d’emoció. Des del primer dia es crea un vincle molt fort que neix de la comprensió i l’acompanyament. Crec en la força del grup sobretot en moments en els quals sents que dins teu s’ha trencat quelcom que cal reconstruir. Tot és més fàcil quan algú t’escolta sense jutjar, quan algú plora pel teu patiment, quan algú et dóna la mà per ajudar-te a continuar endavant. El grup és una eina terapèutica molt potent i estic convençuda que pot ajudar a moltes famílies.”

Per a mi el grup de les mares matrioskes és un racó molt íntim on hi trobo refugi, sobretot de les meves pors, de la vida, de la salut, de la malaltia… he trobat unes persones que m’entenen com ningú.”

Tot i que no ho estava, em sentia sola, perduda, incompresa…, ja era prou dur acompanyar al meu fill amb càncer i la resta de fills, que aguantes, aguantes i aguantes fins que te n’adones que o busques qui et sustenti, o caus i no podràs seguir. Estar en el grup “virtual” de mares que ens ha ofert AFANOC, fa que em sentí en un oasi, que tinc un salvavides, que per primera vegada em comprenen, entenen exactament les meves paraules, els meus sentiments… És part de l’autocura que necessitava“.