ACO organitza la VII Jornada sobre les persones ostomitzades

L’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO) organitza a Manresa la VII Jornada sobre les persones ostomitzades, sota el lema ‘Viure amb una ostomia’. La jornada, que enguany arriba a la setena edició, se celebrarà el dilluns 3 d’octubre amb motiu del Dia del pacient ostomitzat. La Fundació Oncolliga hi col·labora.

A la jornada estan convidades persones ostomitzades, familiars i professionals sanitaris per compartir experiències i parlar sobre les necessitats i inquietuds de les persones ostomitzades, així com explicar què és una ostomia i donar a conèixer que s’hi pot conviure amb completa normalitat.

34436350_1268889949913119_772059631752052736_n

Foto: Associació Catalana d’Ostomitzats

La jornada començarà amb la benvinguda a càrrec de la secretària d’Atenció i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó; del director general d’AlthaiaManel Jovells; de la directora d’infermeria d’Althaia, Assumpta Prat; i de la presidenta de l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO), Neus Cols.

Tot seguit, la coordinadora d’ACO Catalunya Central, Carme Colmena, detallarà què realitza l’associació en el territori, en concret a la zona de Manresa. Posteriorment, començarà la taula rodona ‘El valor del nostre testimoni’, moderada per la presidenta d’ACO, Neus Cols i en la qual participaran set persones per oferir els seus testimonis.

Després del descans, hi ha programada la segona taula ‘Altres mirades sobre l’ostomia’, moderada per Neus Cols i en què persones de diferents categories professionals aprofundiran sobre les ostomies des del seu vessant professional. Hi participaran el cap de cirurgia general i digestiva d’Althaia, Pablo Collera; l’oncòloga i directora assistencial d’Althaia, Montserrat Domènech; el periodista de Regió 7, Jordi Morros; la psicooncòloga d’Althaia, Núria Orcero; i l’estomaterapeuta d’Althaia, Cristina VidalCarles Alfons Romero clourà la jornada.

  • Dilluns, 3 d’octubre, 10h.
  • Sala d’actes – Fundació Althaia – Edifici Sant Joan de Déu (C/ Dr. Joan Soler, 1-3. Manresa)
  • Inscripcions: trucant al 93 240 58 88 o bé per correu electrònic a oncolliga@oncolliga.cat o en aquest formulari