ACO-Oncolliga llança la campanya #somcaganers per sensibilitzar la població sobre la incontinència

“Per a molta gent el caganer és una figura entranyable …. per nosaltres encara ho és més”, aprofitant que s’acosta Nadal, l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO-Oncolliga), l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i l’Associació per la Incontinència Anal  (ASIA),  han creat la campanya #SomCaganers.

som caganers

Aquestes entitats estan adherides al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya,  agrupem persones que  tenen incontinència. Aquesta situació pot ser deguda a malaltia inflamatòria intestinal, conseqüència d’un càncer colorectal o per altres causes i s’hi pot trobar qualsevol persona sense diferencia d’edat ni sexe, així hi ha nens, joves, adults i gent gran que es veuen afectats.

Existeix un gran desconeixement per part de la societat sobre aquestes malalties, persisteix cert  tabú en parlar-ne i tot això comporta un estigma sobre les persones afectades.  Ens trobem doncs que hi ha persones que amaguen la seva malaltia o condició, s’aïllen socialment,  la seva qualitat de vida es veu alterada i poden arribar a patir depressions.

L’objectiu d’aquestes associacions, apart de donar suport a les persones afectades, és sensibilitzar a la societat i sobretot donar a conèixer que malgrat patir  aquestes patologies es pot gaudir de la vida.