7a edició del Dia Mundial de la Recerca en Càncer

Per setè any consecutiu, la comunitat investigadora internacional celebra el Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD) el 24 de setembre, un moviment global que pretén conscienciar sobre la importància de la investigació del càncer per augmentar la supervivència, facilitar l’accés als avenços científics arreu del món i reduir el nombre de casos al món. Enguany, els experts en el camp de l’oncologia i els investigadors del càncer se centraran especialment en les àrees de prevenció i detecció precoç, recerca i atenció.

medium-shot-scientists-in-laboratoryFoto: Freepik

El càncer és un gran problema de salut pública i la segona causa de mort arreu del món. El nombre de diagnòstics de càncer al món continua creixent i s’espera que es dupliqui per al 2040, en comparació amb el 2012. A causa d’aquesta situació, cal una acció coordinada que reuneixi tots els esforços internacionals amb iniciatives com la WCRD. La comunitat internacional s’uneix així, per promoure la recerca en el càncer i fer una crida global per conscienciar sobre la seva importància i els reptes actuals que cal abordar. A més, es vol que els avenços i els resultats puguin arribar als pacients com més aviat millor.

Sota el lema ” Suport a la recerca: per prevenir el càncer i diagnosticar-ho al més aviat possible”, en la setena edició del Dia Mundial de la Recerca en Càncer es vol mostrar la necessitat de l’equitat i diversitat en la investigació del càncer, així com de poder lliurar a tothom mètodes innovadors de les comunitats per identificar la malaltia abans i tractar-la més eficaçment. L’objectiu és trobar estratègies comunes dissenyades per reduir progressivament les diferències entre països i regions, però també per augmentar la supervivència i reduir el nombre de nous casos de càncer diagnosticats al món.

#WorldCancerResearchDay