7 Xuklis Festival – 19 de maig al Pla de Montbau

L’Associació de Veïns de Montbau i l’AFANOC organitzen un festival de música per ajudar les famílies de nens amb càncer

“Musica en lluita contra el càncer infantil” és el lema del Xuklis Festival que se celebra al pla de Montbau i que enguany arriba a la setena edició. Organitzat per l’associació de veïns del barri i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Barcelona, ha anat creixent amb els anys i ha passat de ser un petit festival de blues dins la festa major a un dels festivals solidaris més importants de la ciutat.

xuclis afanoc

Sis grups de música actuen de forma gratuïta al Xuklis Festival:  Mala Vida, Brighton 64, The Slingshots, Suzzana, The Grasland Sinners i la Monturiol’s Band, la banda de l’institut del barri que cada any obre el certamen. S’esperen més de 1.000 persones al pla de Montbau i es preveu recaptar uns 15.000 euros a través del servei de barra que es destinaran a finançar la Casa dels Xuklis. Es tracta d’un equipament ubicat al barri que, des del 2011, ofereix allotjament gratuït a familiars de nens amb càncer que fan tractament a Barcelona.

El Xuklis Festival és possible gràcies a la col·laboració de diverses empreses i institucions i als més de 50 voluntaris que hi participen. L’Associació de Veïns de Montbau i l’AFANOC són, però, els principals organitzadors  d’un esdeveniment que també ha de servir per explicar la tasca que s’està duent a terme des de la Casa dels Xuklis i per integrar les famílies que viuen al barri.