5ena Oncobike d’Oncolliga Girona, el pròxim 16 d’octubre

E2tnKYyWEAEir4v

La  5a edició de l’Oncobike, que es va suspendre l’any passat a causa de la pandèmia, ja té data fixada per aquest any: el 16 d’octubre. Fins al moment ja hi ha una quarantena d’equips inscrits, si bé els organizadors esperen superar els participants en l’última edició celebrada, al 2019, i arribar al centenar d’inscripcions.

La prova solidària en BTT per equips, promoguda per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llèmena, tornarà a tenir com a escenari Sant Gregori i la Vall de Llémena. Es manté també l’objectiu solidari de la prova: recollir diners per finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts.

Des de la primera edició, l’Oncobike ha recaptat un total de 144.329 euros, 58.000 dels quals es van destinar a reformes de millora en els pisos que s’utilitzen com a llar-residència per a malalts i familiars, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta. La resta han servit per a impulsar el servei d’Estètica Oncològica Integral i a altres necessitats de l’entitat.

Captura de pantalla 2021-05-31 a las 14.00.51

Topall de 100 equips

La cinquena edició de l’ONCOBIKE arriba sense gaire novetats destacades, més enllà d’alguna petita modificació en els itineraris. Els organitzadors esperen créixer en nombre de participants (l’any 2019 hi  van prendre part 73 equips), però per motius de logística i seguretat ha fixat un topall màxim de 100 equips. La prova es manté a la Vall de Llémena i per organitzar-la l’Oncolliga tornarà a comptar amb el suport tècnic del Club Ciclista de Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena, i amb la col·laboració dels municipis que conformen la Mancomunitat de la Vall de Llémena: Sant Gregori, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. L’esdeveniment compta també el suport de desenes de voluntaris que s’ocupen de les tasques logístiques.

La prova constarà de dos itineraris, un de 200 km i un altre de 100 km, pensat per a aquells equips que potser estan menys preparats físicament, però que tenen ganes de participar. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport. Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total de sis ciclistes que podran fer relleus durant la cursa (sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta). Els equips hauran de fer un donatiu mínim de 500 euros a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. A part, cada participant haurà d’abonar el preu de la inscripció: 50 euros en cas de comptar amb llicència federativa i 55 euros sense l’esmentada llicència.