5ena edició de la Marxa Nòrdica solidària d’Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim diumenge 18 de març la 5ena edició de la Marxa Nòrdica solidària.

marxa nordica solidaria oncolliga girona
El punt de sortida de la marxa nòrdica solidària serà, com en les edicions anteriors, la zona de gespa que hi ha darrera el Pavelló de Fontajau. Hi hauran tres rutes circulars diferents de 5, 10 i 16 km. La inscripció costa 10 euros (més 5 euros els que vulguin fer el taller d’iniciació), el lloguer de pals serà gratuït amb prèvia reserva.

Les inscripcions es poden fer online des de la web de la Fundació Oncolliga Girona o el mateix dia de la marxa, una hora abans de la sortida. Els diners recaptats es destinaran en la seva totalitat a la Fundació Oncolliga Girona.

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.

Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema.

La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.