21è Sopar Benèfic d’Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el pròxim divendres 19 de maig al Palau de Fires de Girona la 21a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que aquest any reunirà prop de 600 persones.

Diseño sin título (11)Foto: Canva

Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat. El donatiu mínim per assistir al sopar és de 50 euros.

El sopar no solament contribueix de manera important a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l’entitat, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l’entitat. Aquest any la Fundació comptarà amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola de Dansa d’Anglès, que ballaran dues peces, i del periodista Francesc Sánchez Carcassés, que serà el conductor de l’acte.

Coincidint amb el sopar benèfic, l’Oncolliga edita cada any la revista A prop, en la qual es fa balanç de la tasca feta en el darrer exercici. L’any 2022, els professionals d’Oncolliga van atendre 2.115 persones, un 13% més que l’any anterior. D’aquests, el 66% van ser dones i el 80% tenia més de 50 anys. Per tipus de càncer, el percentatge més elevat va ser el càncer de mama (35% de les persones ateses), seguit del càncer de pulmó (12,5%), el càncer de colon (6%) i el càncer ginecològic (5%). Les dades completes es poden consultar a la MEMÒRIA 2022.

INSCRIPCIONS AL SOPAR