21a Fira contra el càncer a favor de Vilassar de Dalt contra el Càncer

Com ja és habitual, cada primer cap de setmana de juny, —enguany els dies 4 i 5— Vilassar de Dalt contra el Càncer torna a celebrar les Jornades dedicades a parlar i a sensibilitzar la societat sobre la malaltia del càncer que enguany s’organitzen sota el lema ‘Vilassar de dalt sense fum’. Descarregueu-vos el programa complet.

vilassar de dalt sense fum

L’objectiu és recollir diners per poder continuar oferint,  des de l’Associació, l’acompanyament i el suport a les persones afectades per una malaltia oncològica i a les seves famílies. La Jornada començarà el proper dissabte 4 de juny  al matí i,  tret de les hores de la nit, no pararà fins l’endemà diumenge a les dues del migdia.

En aquesta fira contra el càncer, hi trobareu de tot i a bon preu: fruita i verdura, llegums, llibres, roba, objectes de regal… També hi ha previst  taules rodones en què, amb reconeguts oncòlegs, es parlarà de la malaltia i de les darreres recerques.

A més a més, al llarg de tot el dia hi ha previst actuacions dedicades a petits i a grans i, a la nit, també hi podreu sopar i viureu una agradable vetllada. Penseu que el 100% de la col·lecta és a benefici de l’Associació, que ho destina, també al 100% com no pot ser d’altra manera, al servei dels malalts.

Vilassar de Dalt contra el Càncer és una entitat  de lluita contra el càncer que, al llarg de l’any, fa costat i ajuda moltes persones. Precisament aquestes Jornades, que arriben a la seva 21ena edició, s’han convertit en una festa participativa per recollir diners amb la finalitat que l’entitat pugui continuar oferint els seus serveis  gratuïts, a tot aquell que ho necessiti i ho vulgui.

Entre altres servies, l’entitat ofereix tallers, serveis i cursos de Qi Gong, de Reiki, de deshabituació del tabac, d’ajuda psicooncològica a pacients i familiars, d’orientació jurídica i laboral, de dietètica i nutrició, etc.

El càncer, en les seves múltiples variants, és una malaltia massa estesa i que amb l’envelliment de la població és cada vegada més freqüent entre els majors de 75 anys. Actualment, l’índex global de persones que la superen ja és d’un 60%, en alguns casos és del 80% i, fins i tot en d’altres casos, arriba al 90% de curació.

Els treballs d’investigació no paren d’avançar i ens porten a noves estratègies i teràpies per frenar i, fins i tot aturar, el creixement dels tumors, personalitzant per a cada pacient el tractament que requereix.