2 de juny, Dia Nacional del Supervivent de Càncer

Avui, 2 de juny, es celebra el Dia Nacional dels Supervivents de Càncer. Aquest dia té l’objectiu de traslladar a la societat les necessitats i problemàtiques que afronten els pacients de càncer després d’haver superat la malaltia.

Analitzen les necessitats insatisfetes dels supervivents de càncer
Font: Reuters

Molts supervivents de càncer s’enfronten a reptes físics, mentals i socials com a conseqüència de la seva malaltia i el seu tractament. Per això, la FECEC ha editat i publicat el 2014, l’estudi “Supervivents de càncer a Catalunya”, a través del qual, va detectar i quantificar les persones que han patit un càncer a Catalunya i les seves necessitats no cobertes.

Segons aquest estudi, a Catalunya, hi ha unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l’augment anual de supervivents de càncer és al voltant de l’1,6% en les dones i de l’1,7% en els homes.

Per això, des de la FECEC, creiem que hem d’estar preparats per oferir solucions i donar resposta a les necessitats dels supervivents. Molts d’ells tenen problemes en l’àmbit financer i en la reincorporació laboral i tot plegat ens fa pensar que vivim en una paradoxa: per una banda, es lluita per curar el càncer però, per una altra banda, ens desentenem d’aquestes mateixes persones que fa uns moments hem curat.

Per aquest motiu, la FECEC continua treballant per eliminar l’estigma que hi ha sobre els supervivents de càncer i per continuar fent recerca i conèixer millor les necessitats d’aquest col·lectiu.

Podeu descarregar-vos l’estudi complet: ‘Supervivents de càncer a Catalunya’.