16 de novembre, Dia Mundial del Càncer de Pàncrees 2023

dia-mundial-cancer-de-pancrees

El tercer dijous de novembre se celebra arreu del món el Dia Mundial del Càncer de Pàncrees, que aquest any és el 16 de novembre. El tumor de pàncrees és el de més baixa supervivència a Espanya, amb només un 7,2% en homes i un 10% en dones, segons xifres de la SEOM.

Es tracta d’un tumor silenciós i de difícil detecció que, a més, sol crèixer ràpidament. Això provoca que quan es diagnostica, el càncer ja està en un estadi avançat. És el tercer tipus de càncer amb més mortalitat a Espanya sumant tots dos sexes, després del de còlon i pulmó, amb 7.663 defuncions en 2021.

Per aquests motius, la recerca per aconseguir tractaments efectius és clau de cara a augmentar la taxa de supervivència.

La World Pancreatic Cancer Coaliation, amb la seva campanya pel Dia Mundial del Càncer de Pàncrees, vol sensibilitzar la població sobre la importància del coneixement tant de l’òrgan com dels símptomes de la malaltia que són la pèrdua de pes sense motiu aparent, diabetis de nova aparició, i pell i ulls grocs, entre d’altres.

Font: SEOM i World Pancreatic Cancer Coaliation