15 de febrer: Dia Internacional del Càncer Infantil

El 15 de febrer se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels desafiaments als quals s’enfronten els nens, els adolescents i les seves famílies. També es pretén que tots els nens del món tinguin accés a un diagnòstic i tractament adequats.

cancer infantil

Per commemorar aquest dia, algunes de les entitats de la FECEC, Junts contra el càncer, també organitzen algunes activitats. L’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) vol sensibilitzar sobre el càncer infantil i la necessitat de seguir treballant per la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents  i les seves famílies, però volen fer-ho a l’estil dels nens. Així que per donar-los suport l’entitat proposa fer una fotografia amb un xucli i penjar-la a les xarxes socials etiquetant l’entitat i amb el hashtag #xuclispelcancerinfantil.

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia organitza dimarts 14 de febrer una xerrada informativa amb els següents continguts:

11h – L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, benvinguda i presentació del Prof. Evarist Feliu, Director científic de l’IJC.
11.15h – La leucèmia infantil, la seva recerca i les leucèmies de mal pronòstic. Dr. Pablo Menéndez, profesor ICREA i Director de recerca del Campus Clínic-UB del IJC; i Clara Bueno, investigadora del seu equip.
11.30h – El testimoni del Sergi, pacient de leucèmia, i els seus pares.
12h – Visita al nostre laboratori.

Quan i a on?

Dimarts 14 de febrer a les 11h. Seminari de Recerca de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Campus Clínic) de la Universitat de Barcelona. C/ Casanova, 143 ala sud 5ª planta.

Així mateix, la companyia La Cubana i el Grup Balañá han organitzat per al dijous que ve dia 16 una funció solidària del musical Gente bien en benefici de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. La recaptació d’aquesta funció solidària anirà destinada integrament al projecte anomenat Compta amb mi, que està enfocat a l’atenció en cures pal·liatives pediàtriques, fer arribar atenció mèdica i psicosocial, així com suport de voluntariat, als domicilis de nens que es troben en fase avançada de la seva malaltia o en el tram de final de vida. Les entrades per aquesta funció es poden adquirir a través del portal web del Grup Balaña (www.grupbalana.com) i a les mateixes taquilles del teatre.

Més enllà d’estar malalt de càncer, cal valorar que un nen necessita jugar, anar a l’escola, badar, relacionar-se, inserir-se socialment, créixer i desenvolupar els seus potencials. Amb tractaments efectius i aplicats de manera primerenca la majoria d’aquests pacients poden curar-se.

El Llaç Daurat simbolitza el càncer infantil comparant la fortalesa i resistència dels nens amb càncer amb l’or. Organitzacions del tot món, així com institucions públiques i privades, grups de la societat civil i el món acadèmic, utilitzen el símbol del llaç daurat per expressar el seu suport i solidaritat amb la lluita contra el càncer infantil.