12 de març: 19a edició de la Fideuada Popular de la Fundació Roses Contra el Càncer

Pilar Serra, presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer: “Durant tot l’any estem a disposició de tota la gent que ens necessiti”.

Pilar_Serra01

El proper 12 de març tindrà lloc la 19a edició de la Fideuada Popular que organitza la Fundació Roses Contra el Càncer. On es poden adquirir els tiquets i és possible col·laborar sense assistir-hi?
Els tiquets tenen un cost de 20€ per a totes les persones a partir dels 10 anys, mentre que per als menors el preu és de 10€. A banda d’això, es poden fer diferents donatius i a canvi donem polseres (5€), collars (10€) o davantals entre d’altres. I existeix la Fila 0, és a dir, que es pot comprar el tiquet però avisant que no s’assistirà a la fideuada.

Es poden adquirir al local de la fundació, situat al número 13 del carrer Pescadors, on ens trobaran els dilluns, dimecres i divendres de 10 del matí a 1 del migdia, i els dimarts i dijous de les 4 a 2/4 de 7 de la tarda. El preu inclou aperitiu, fideuada, postres, aigua, vi i una beguda dolça per acompanyar les postres. Tots els diners recaptats es destinen a projectes que portem a terme. Hem de dir que habitualment reunim moltíssima gent. L’any passat vam ser unes 550 persones.

Hi ha gent que col·labora amb petits obsequis, i al final es fa un sorteig amb tota la gent que ha vingut. La promoció de la fideuada ja ha començat i la gent pot reservar taula i comprar els tiquets. És una festa molt maca en la qual hi col·labora tothom, i que organitzem nosaltres mateixos. El dia abans muntem a la plaça Frederic Rahola les taules i les cadires, que ens deixa l’ajuntament, i ho deixem tot preparat amb l’ajut dels voluntaris. El mateix dia al matí fem els últims retocs i obrim les portes a la 1 del migdia. El dinar comença entre les 2 i 2/4 de 3 de la tarda.

Quina resposta espereu per part dels rosincs?
Com a molt podem arribar a ser unes 600 persones, o una mica més, tant per la capacitat de la plaça com per les taules i cadires que tenim. Cada any hem anat augmentant una mica la participació i hem arribat al punt en què pràcticament hem de posar un màxim de gent.

A principis de febrer es va celebrar el Dia Mundial contra el Càncer. Quines activitats vau portar a terme?
El dissabte 4 de febrer vam organitzar una festa al teatre. Va ser un acte molt emotiu, gratuït, al qual hi va venir tothom per trobar-nos i per celebrar el dia. Hi va haver cançons, globus i una filmació, va ser molt maca.

Hi van assistir unes 200 persones i vam comptar amb la col•laboració de dues persones que havien participat al programa de TV3 ‘Oh Happy Day’. Van interpretar unes cançons i en vam cantar una tots junts. Aquell mateix dia i l’anterior vam participar en una promoció al Supermercat Condis que es diu ‘Posem-hi pebrots contra el càncer’ i que consistia a vendre paquets de pebrots a 1,5€. Vam arribar a vendre’n 908, va ser el rècord a Catalunya. El secret de l’èxit és que tenim molts voluntaris.

Quines són les activitats previstes per als propers mesos?
Cada any fem una campanya de prevenció del càncer de pell. Tenim una petita filmació que es passa per la televisió local i pels Cinemes de Roses, amb l’objectiu de conscienciar la gent perquè es protegeixi.

L’any passat vam sortir al carrer i vam donar mostres de cremes solars, vam explicar a la gent que s’ha de protegir i vam organitzar una xerrada sobre els diferents tipus de càncer de pell i com ens hem de protegir i prevenir. També farem prevenció pel dia mundial contra el tabac, i de cares al setembre hi haurà més actes com la cursa de la dona i la fira d’entitats. Durant tot l’any estem a disposició de tota la gent que ens necessiti. A banda dels actes també fem préstec de material.