1.600 participants a la segona edició del Run4cancer a favor d’Oncolliga Girona

Més de 1.600 persones van desafiar diumenge el mal temps per participar a la segona edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat  per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer), que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en set de les vuit comarques gironines.

Run4Cancer 2016_Salt

La cursa es va poder celebrar en sis de les poblacions previstes, però es va haver de suspendre a Palafrugell a causa de les males condicions meteorològiques i va quedar ajornada fins diumenge que ve, 14 de febrer.

A la resta de seus l’esdeveniment es va celebrar sense incidències. La cursa amb més afluència de participants va ser la d’Olot-Garrotxa, amb 516 corredors, seguida de Salt-Gironès (303), Figueres-Alt Empordà (262), Riudellots de la Selva-la Selva (225), Porqueres-Pla de l’Estany (218) i Planoles-Ripollès (87).

L’organització es va mostrar molt satisfeta amb els resultats, ja que l’any passat hi va haver un total de 1.915 participants sumant les set seus de la cursa, i aquest any s’ha arribat als 1.611 sense la participació de Palafrugell, on al 2015 hi va haver 455 inscrits.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa va aplegar corredors habituals que van optar majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que va preferir fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant.

L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments i consells comarcals.

La iniciativa, que va néixer l’any passat, té una finalitat totalment solidària, ja que els diners recaptats es destinaran a finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. El preu de la inscripció era de 8 euros si es feia de manera anticipada i de 10 euros si es feia el mateix dia de la inscripció.