Voluntariat com cuidar-nos’, tema central de la XII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic

Aquest dissabte, la Sala Modernista de l’Espai Endesa ha acollit la XII edició de la Trobada de Voluntariat en l’Àmbit Oncològic, que cada any organitza la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).

diptic trobada

Aquesta trobada anual té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots els voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya. La jornada és també un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

Sota el títol, ‘Voluntaris, com cuidar-nos’, la Trobada vol reflexionar sobre la importància que els voluntaris tinguin cura del seu propi benestar per desenvolupar la seva tasca d’una manera eficaç. La tasca d’acompanyament provoca stress emocional que s’ha de gestionar per poder estar bé i fer un acompanyament de manera correcta. És per això que la jornada oferirà als voluntaris tota una sèrie d’eines que poden adoptar per millorar el seu benestar físic i emocional.

El director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Bernat Valls inaugurarà la jornada, a les 10.00 hores, juntament amb el president de la FECEC, Ramon María Miralles.

A continuació, el periodista, director i presentador del programa “RETRATS” de TV3 i col·laborador de Catalunya Ràdio i de RAC1, Jaume Barberà, impartirà la xerrada col·loqui titulada: “No som res sense els altres”. Després, hi haurà la taula rodona ‘Propostes per cuidar-se’ amb la participació d’Àngels Cassany, pintora de mandales per a l’ànima, Wai Wai Cho Sum, infermera acupuntora i professora de Qigong i Joan Enric Puig, Sofròleg, on els propis convidats compartiran les seves experiències i punts de vista sobre el benestar físic i emocional.

En el mateix sentit, el coach, formador i cap d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala, recollirà les principals conclusions de la taula amb la xerrada ‘Cuidar-nos per cuidar millor els altres’.

La jornada estarà conduïda per Ignasi Gayà, periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya.

La cloenda anirà càrrec de la Coral Noves veus del Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats de Terrassa (CRL).

Podeu descarregar-vos el díptic de la XII Trobada.