Viu a sac sense tabac! XIX Setmana Sense Fum

El dia 31 de maig és el Dia Mundial sense Tabac. La setmana del 25 al 31 de maig pots participar en les activitats programades dins la XIX edició de la Setmana sense Fum. Per a aquests dies també pots organitzar la teva pròpia proposta d’activitat, que serveixi per sensibilitzar la població sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar el seu consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Adhereix-te a la Setmana sense Fum.

1. poster ssfcat

Si encara no formes part del club de fumadors, aquests dies seran ideals… per treure’t aquesta idea del cap. Passa de les pressions socials que poden venir del teu entorn més proper (amistats, companys o familiars que fumen), o de la influència de la publicitat subliminal, el cinema, etc. I si, malauradament, ja hi estàs enganxat, en el web de la campanya trobaràs eines i guies per deixar de fumar.

Hi ha moltíssimes raons per no fumar, principalment sanitàries ja que els seus efectes són absolutament nocius, tant per a la salut pròpia com per a la dels altres. A més, les substàncies que hi contenen són molt addictives. En el web de la campanya pots trobar, entre d’altres recursos, una guia per deixar de fumar, informació exhaustiva sobre el tabac, o històries d’exfumadors.

Pots organitzar i participar en activitats de la campanya. Consulta les propostes del web de la Setmana sense Fum.

Al llarg de la setmana podràs compartir a través de FacebookTwitter o Instagram les activitats en què participis, publicant-t’hi fotografies i afegint el hashtag #ssfcat18. Al final es realitzarà un sorteig per escollir de manera aleatòria 3 premis a fotografies compartides a les xarxes socials, i 3 premis a propostes d’activitats. El premi és una targeta de regal amb un valor de 50 euros.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT), amb la implicació de nombroses entitats.