Vilassar de Dalt s’aboca en les Jornades contra el Càncer

Gràcies a l’empenta de l’Associació Vilassar de Dalt contra el càncer i amb el suport humà de més de 300 voluntaris va celebrar-se, el passat cap de setmana, la 21ª edició de les Jornades contra el Càncer de Vilassar de Dalt que van tancar amb una recaptació provisional de gairebé 56.000 euros.

vilassar

Sota el lema “Vilassar de Dalt sense fum”, les jornades d´aquest any es van centrar en els efectes perjudicials del tabac i en les diferents tipologies de càncer que pot provocar. Com ja és habitual, les taules rodones a la carpa de Ràdio Vilassar de Dalt van servir tant per divulgar i informar sobre la malaltia i els seus efectes, com per parlar d’alimentació saludable i de la pràctica esportiva, factors claus per fer front al càncer. Les diferents taules van estar conduïdes per Manel Brun i van comptar amb la presència de professionals de la medicina, dietistes i nutricionistes, terapeutes i esportistes.

A banda de l´acció divulgativa i informativa, les jornades van comptar també amb el tradicional mercat de productes diversos, els àpats populars, espectacles i música en directe. De nou, les jornades es van apropar als més petits amb la carpa de l´hospital de ninos i nines i les diferents atraccions infantils com els inflables, les bombolles de sabó gegants o un circuit de bicis.

Durant la jornada de dissabte l´atenció es va centrar també a l´escenari del parc amb les exhibicions de Qi Gong a càrrec de la professora Marta Inés Díaz Blanque, el ball dels alumnes de l´Aula de Dansa i la mostra de les ballarines de Bollywood Nuriyah Nuni de Vilassar de Dalt. La nit va acabar amb un sopar popular i la música dels Acusting.

Com ja és habitual, la jornada de diumenge la van protagonitzar el grup Triarios M.G. Vilassar amb les seves motos HarleyDavidson i la navegació de les maquetes de vaixells a càrrec dels membres del Club de Modelisme Naval de Girona. El SEM Can Banús va ser present a la festa un any més amb l´exhibició de Line-Dance dirigida per la professora Encarna Ibañez.

Els més petits es van poder remullar amb els inflables d´aigua que van omplir la gespa de can Rafart. Al llarg del cap de setmana el poble de Vilassar va demostrar, un cop més, la seva solidaritat i participació per combatre una malaltia que actualment és una de les causes principals de mort al món.