Una quinzena d’afectades de càncer participa al taller d’estètica oncològica d’Oncolliga Girona

Una quinzena de dones afectades de càncer van assistir ahir al taller gratuït d’estètica oncològica organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu d’informar i aconsellar sobre com gestionar l’autocura de la pell i les mucoses per esmorteir els efectes col·laterals que provoquen els tractaments oncològics i millorar així la seva qualitat de vida.

estetica oncologica taller

El taller estava patrocinat per Laboratoris Dermofarm, creadors de la marca Rilastil-Cumlaude, i va ser impartit per l’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo, qui durant dues hores va explicar a les assistents quina és la simptomatologia associada a aquests tipus de tractaments i com es poden disminuir els seus efectes a través de la cosmètica o els massatges, per exemple.

Més enllà de la caiguda del cabell, els tractaments oncològics poden provocar altres problemes afegits com ara la coïssor, l’acné, la hipersensibilitat al sol, les taques a la pell, les contractures o les mucoses seques. Una llarga llista de seqüeles col·laterals que donen mal viure i que en molts casos es poden disminuir o contrarestar fent profilaxi.

Per aquest motiu, des de la Fundació Oncolliga Girona s’està estudiant en aquests moments la posada en marxa d’un nou projecte per oferir a les persones afectades el servei d’estètica oncològica, com a complement d’altres serveis que ja es duen a terme des de l’entitat, com el drenatge limfàtic o els grups de gimnàs terapèutic. El taller tindrà continuïtat amb una segona sessió, el pròxim 19 de desembre, dedicada específicament al maquillatge.