Una quinzena de dones afectades de càncer van assistir ahir al taller gratuït d’estètica oncològica organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu d’informar i aconsellar sobre com gestionar l’autocura de la pell i les mucoses per esmorteir els efectes col·laterals que provoquen els tractaments oncològics i millorar així la seva qualitat de vida.
El taller estava patrocinat per Laboratoris Dermofarm, creadors de la marca Rilastil-Cumlaude, i va ser impartit per l’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo, qui durant dues hores va explicar a les assistents quina és la simptomatologia associada a aquests tipus de tractaments i com es poden disminuir els seus efectes a través de la cosmètica o els massatges, per exemple.
Més enllà de la caiguda del cabell, els tractaments oncològics poden provocar altres problemes afegits com ara la coïssor, l’acné, la hipersensibilitat al sol, les taques a la pell, les contractures o les mucoses seques. Una llarga llista de seqüeles col·laterals que donen mal viure i que en molts casos es poden disminuir o contrarestar fent profilaxi.
Per aquest motiu, des de la Fundació Oncolliga Girona s’està estudiant en aquests moments la posada en marxa d’un nou projecte per oferir a les persones afectades el servei d’estètica oncològica, com a complement d’altres serveis que ja es duen a terme des de l’entitat, com el drenatge limfàtic o els grups de gimnàs terapèutic. El taller tindrà continuïtat amb una segona sessió, el pròxim 19 de desembre, dedicada específicament al maquillatge.