Una conferència de Victòria Camps dona avui el tret de sortida a Girona novaCultura

L’esdeveniment Girona novaCultura de Salut, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona, arriba aquest cap de setmana a la seva tercera edició amb una àmplia proposta d’activitats que tenen com a objectiu oferir eines útils per fer front als problemes vitals.

b79a737399247ae5fe8cf65f1299724d_w455_h300_cp

Les jornades, concebudes per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretenen en aquesta ocasió apropar l’individu al concepte de consciència, sota la premissa que “ser conscients és el camí per transformar-nos”. Totes les activitats són gratuïtes i es desenvolupen en diferents espais del Barri Vell.

L’esdeveniment arrencar avui al matí amb un taller de mindfulness per als alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Vicens Vives i tot seguit (12.00 h) tindrà lloc la inauguració oficial, al Saló de Descans del Teatre Municipal.

En el mateix lloc, a les 13.00 h, la filòsofa i escriptora Victòria Camps oferirà la conferència inaugural Saber estar malalt. L’activitat continuarà a la tarda amb un taller de ioga en família a càrrec de Happyyoga Girona (plaça Josep Pla, a les 18.00 h) i la conferència La consciència a la llum de la Càbala (Museu d’Història dels Jueus, a les 19.00 h) a càrrec de Mario Satz, estudiós de la Bíblia, l’antropologia i la història de l’Orient Mitjà que ha aprofundit en el sistema de la Càbala i ha publicat diverses obres sobre el tema.

La jornada del dissabte estarà dedicada a diversos tallers que giraran al voltant del concepte de consciència a càrrec d’especialistes de diversos àmbits com per exemple els terapeutes Gestalt José L. Hernández Farguell, Ramón Ballester, Marta Jaume i Emma Puxan; les psicooncòlogues d’Oncolliga Girona Carme Ventura i Núria Agudo; els metges Vicente Simón i Luján Comas; el fisioterapeuta David Pertegaz o musicoterapeuta Pau Gimeno.

Una de les activitats destacades del dissabte és la conversa entre el periodista Gaspar Hernàndez i la psicòloga Eva Juan Linares al voltant del darrer llibre del conductor de L’Ofici de Viure, titulat No sóc d’aquest món. Aquesta activitat tindrà lloc al monestir de Sant Pere Galligants (dissabte 24, 19.00 h) i en acabar s’oferirà un còctel a tots els assistents.

Per últim, a les 10 de la nit, el pati del Museu d’Història dels Jueus acollirà un espectacle de dansa de CobosMika Company. La companyia, creada per Olga Cobos i Peter Mika, es caracteritza per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i afegeix elements de les arts marcials i el teatre físic.

Les jornades es clouran el diumenge amb dues activitats més. Al matí, Carme Horta i Saül Martínez oferiran un taller pràctic de hatha-ioga i meditació en un entorn immillorable, l’Hostatgeria del Monestir de Sant Daniel. A la tarda tindrà lloc la cloenda, a càrrec de l’autor i conferenciant Sergi Torres (Auditori de la Mercè, 18.00 h).

Fisioterapeuta de formació i amb estudis de psicopedagogia, Sergi Torres (Barcelona, 1975) viu en els últims anys en la seva faceta de conferenciant i divulgador d’una nova consciència. És autor dels llibre Un Puente a la Realidad (2009) i Saltar al Vacío (2014) i ha estat font d’inspiració de la pel·lícula Yo, libre. Un viaje al instante presente, que es pot veure gratuïtament a través d’Internet. La trobada amb Sergi Torres és l’única activitat de pagament del programa (10 euros), però es tracta d’un acte benèfic, de manera que tot el que es reculli amb les entrades es destinarà a la Fundació Oncolliga Girona.

Girona novaCultura de Salut va néixer l’any 2013 com a plataforma per donar a conèixer les eines i els camins que ens han d’ajudar a gestionar les nostres emocions, la importància de les relacions socials i a connectar amb la plenitud del nostre ser espiritual per gaudir d’una vida més saludable. Després de dues edicions consecutives, el 2013 i 2014, la Fundació Oncolliga Girona va decidit organitzar l’esdeveniment cada dos anys.

VÍDEO PROMOCIONAL GIRONA novaCULTURA 2016: https://youtu.be/-k5wuOhXqqU

INSCRIPCIONS: http://www.oncolligagirona.cat/nova-cultura/girona-nova-cultura-de-salut.html