El proper dia 6 de maig la FECEC organitza la tretzena edició de la Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic.
La finalitat d’aquestes trobades té un objectiu triple. Per una part és un moment d’encontre entre els/les voluntaris/es de totes les entitats federades. Un moment per compartir experiències, per recordar altres trobades o per il.lusionar-se amb nous projectes.
Aquesta trobada també serveix per oferir alguns aspectes formatius, moments de reflexió que ens ajuden a aturar-nos un moment i nodrir-nos d’aportacions externes facilitades pels ponents convidats. I, finalment, aquestes trobades són un reconeixement a la impressionant tasca que es realitza des del voluntariat.
D’alguna manera es vol fer palès que la feina del/la voluntari/a és imprescindible per les entitats. El/la voluntari/a acompanya en situacions vulnerables de la persona i ajuda a fer més soportable tot el patiment dereivat de la malaltia i de la incertesa del futur. Actua en àmbit hospitalari o a domicili.
Ajuda a les entitats a les quals pertanyen en tasques administratives, de logística, organitzant actes de difusió, festes, sopars solidaris, etc. També ajuda des dels seus coneixements professionals. Així podem comptar amb suport de nutricionistes, esteticistes, advocats, professors de ioga, Txi gong, sofrologia, meditació i un llarg etc.
En aquestes trobades sempre s’ha intentat donar molt protagonisme al voluntariat i la seva tasca. En edicions anteriors hem parlat de temes com l’ètica, la comunicació i les emocions, l’art de saber escoltar i d’altres. Hem tingut la col.laboració de professionals de la comunicació com Ferran Ramon Cortés, Jaume Barberà, Eduard Sala, ens hem entusiasmat amb l’humor d’en Víctor Küppers. Hem après a eixamplar la mirada a altres voluntariats acompanyats per Arcadi Oliveras.
Aportacions exemplars des del camp de la salut com la que ens va oferir en Marc Antoni Broggi. Reflexions des del camp de la Filosofia de la sempre brillant Begoña Román o d’en Francesc Torralba. I tot això ben guiats per Xavier Solà o Ignasi Gaya que han estat uns grans col.laboradors.
Enguany ens hem marcat un repte interessant. Tot i la seriositat de la tasca del voluntariat en àmbit oncològic, volem entendre que, també aquí hi cap el sentit de l’humor. Aquest sentit tan humà que ens ajuda a relativitzar les dificultats de la vida i que, segur, ens ajudarà a encarar millor l’acció voluntària.
En la seguretat que, també aquest any, ens ho passarem molt bé en aquest espai de reflexió i de compartir experiències, us convidem a acompanyar-nos i a convertir aquesta trobada en una gran festa.