Tot un èxit artístic i solidari

La segona edició del festival benèfic de dansa Girona en moviment , que han organitzat l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, ha recaptat 17.134 euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines.

Una escena d’una de les dues gales del festival, amb el seu director, David Rodríguez, d’esquena PAULA FERNÁNDEZ.
Una escena d’una de les dues gales del festival, amb el seu director, David Rodríguez, d’esquena PAULA FERNÁNDEZ.

El festival ha tingut lloc entre dijous i diumenge de la setmana passada en diversos espais de la ciutat de Girona i ha inclòs dues gales al Teatre Municipal, en les quals van participar, dissabte i diumenge, vint-i-cinc ballarins catalans i internacionals de primer nivell, de manera totalment altruista.

El director del festival, el ballarí gironí David Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta del públic a les activitats programades en aquesta segona edició. “El món de la dansa és encara molt desconegut a casa nostra i aquest festival, més enllà de la finalitat benèfica, pretén ser un aparador de la qualitat artística excepcional dels ballarins catalans, que malauradament han de fer la seva carrera a l’estranger perquè aquí no hi ha una estructura que els permeti de desenvolupar-se i de créixer professionalment”, ha assenyalat Rodríguez.

En total, els tres espectacles programats –les dues gales i l’inaugural Mare, vull ser pescador, una singular combinació de dansa i havanera, amb el grup Port Bo– han aplegat més d’un miler d’espectadors.

El festival també ha organitzat al carrer exhibicions de diferents tipus de ball i altres activitats realitzades amb la col·laboració de diversos grups i associacions del món de la dansa. Girona en Moviment també ha tingut un ampli apartat formatiu, amb conferències, cursos intensius de ball clàssic i contemporani –a càrrec dels ballarins que han participat a les gales–, un taller infantil sobre el món del ballet i una jornada dedicada al benestar, amb classes de tai-txi i ioga.