Tot a punt per a la 12a Cursa de la Dona de Roses

En la seva 12ª edició la Cursa de la Dona de Roses deixa el Port Esportiu fent la sortida i arribada al recinte monumental de la Ciutadella

cartell_establiment_colaborador

A la darrera reunió del Club Atletisme Roses, entitat organitzadora de la Cursa de la Dona de Roses, juntament amb la Fundació Roses Contra el Càncer, es va proposar, degut a que en les dues darreres edicions el recorregut va passar per dins la Ciutadella, “que la prova finalitzés dins la Ciutadella en lloc de passar només pel recinte emmurallat, i va ser una proposta que ens va agradar, tot i que comportava un canvi molt més significatiu, ja que per comoditat dels participants el millor és que la cursa acabi on comença, així que la Cursa de la Dona, en la seva dotzena edició, enceta una nova etapa, amb principi i final a la Ciutadella”, ha afirmat el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.

Nou recorregut de 5 km

I si la Cursa de la Dona, que tindrà el pròxim diumenge, 15 de setembre, s’iniciarà i acabarà en la seva dotzena edició a la Ciutadella, significarà que tindrà un canvi substancial en el seu recorregut, ja que els participants arribaran per primera vegada a la marina residencial de Santa Margarida. “Sí, hem confeccionat un recorregut que passarà per Santa Margarida, però també pel centre de Roses”, ha afirmat Sastre.

Així, només sortir des de l’esplanada de la porta de la Ciutadella els participants agafaran l’Avinguda de Rhode en direcció Figueres. Es deixarà enrere la rotonda de l’Elefant Blau per agafar el carrer Jacinto Benavente en direcció al passeig marítim (alçada restaurant Rom). Al passeig s’anirà en direcció la Bocana de Santa Margarida, però tot just traspassat l’Hotel Marian, els corredors faran mitja volta per anar pel passeig fins a la figura del Zigurat. En aquí es passarà a l‘Avinguda de Rhode fins agafar el carrer Sant Elm (alçada Bar Ribereta), el carrer Pi i Sunyer, passar per la plaça Catalunya, Oficina de Turisme i entrar per la part de darrera de la Ciutadella per fer el darrer quilòmetre de la cursa per dins el recinte emmurallat i creuar la línia d’arribada, que estarà situada també a dins de la Ciutadella.

Objectiu: 2.000 participants

L’any passat els organitzadors es van marcar l’objectiu d’arribar als 1.500 participants. Una xifra que s’hagués superat folgadament si l’organització no hagués tancat inscripcions “per a que cap corredor es quedés sense samarreta, perquè fem la mateixa quantitat de samarretes que inscripcions volem arribar”, ha assenyalat el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, per confessar que “l’objectiu d’enguany es arribar als 2.000 atletes participants, entre petits, pares, mares, avis tothom que vulgui”.

Cursa de la Dona amb novetats

La Cursa de la Dona, a banda del nou emplaçament i el nou recorregut, també presentarà novetats que tindran lloc al voltant de la cursa, “que, de moment, preferim no desvetllar per si finalment no es poden portar a terme,”, ha dit Sastre.
Però podem avançar que alguna cosa té a veure amb la música… O no.

La que no fallarà serà l’Eva Bueno, que com cada any farà una mica d’exercicis-ball d’escalfament i al final de la prova una sèrie d’estirament per relaxar els músculs dels atletes.

Establiments col·laboradors

La Fundació Roses Contra el Càncer, que és l’entitat on es destinen íntegrament l’import de les inscripcions per ajudar als malalts oncològics i els seus familiar ha endegat una campanya d’establiments col·laboradors.

Establiments que ja col·laboren cada any, però que la Fundació vol fer més visible aquesta solidaritat regalant un cartell per posar a l’entrada de cada botiga que col·labori amb la Cursa de la Dona de Roses ja sigui fent un donatiu, oferint un producte per regalar o quelcom tipus de servei per tal de millorar l’organització de la prova.

A hores d’ara ja són una seixantena d’entitats i comerços de Roses els que s’ha adherit per col·laborar amb la Cursa de la Dona de Roses, i que ja llueixen un cartell com aquest de l’esquerra.

I els que tornaran a col·laborar enguany seran els Bombers de Roses, que també tenen previst participar a la Cursa de la Dona com l’any passat. Així mateix, els membres del Club Bàsquet Roses també han ofert la seva ajuda per donar un cop de mà.

Inscripcions a 10 euros

Cal destacar que la Cursa de la Dona de Roses és l’única prova d’atletisme de la demarcació de Girona, que nosaltres tinguem constància, que destina tots els diners de les inscripcions a una causa tant solidària com és ajudar a la Fundació Roses Contra el Càncer.

L’any passat els 1.500 inscrits va permetre donar a aquesta entitat oncològica-social 14.212 euros, un cop descomptades les despeses.
Els interessats en participar poden formalitzar la inscripció on line clicant atletisme.cat, a curses.cat o bé presencialment a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer, situada al carrer Pescadors, nº 13, fent un donatiu de tan sols 10 euros.
Compte, que aquest donatiu augmentarà si la inscripció no es formalitza abans del dia 13 de setembre, ja que el dissabte 14 i el mateix dia de la cursa, diumenge dia 15 de setembre serà de 12 euros.

Recollida de dorsals

La recollida de dorsals es portarà a terme el dia anterior a la cursa, és a dir, el 14 de setembre al Teatre Municipal de Roses a partir de les 14h, tot i que els atletes que vinguin de fora de Roses ho podran fer el mateix dia 15 setembre una hora abans d’iniciar-se la prova, a les 9h.