Teatre Solidari en benefici de l’ICO

L’Associació de Voluntaris de ‘La Caixa’ del Barcelonès i el Vallès Occidental farà una obra de teatre solidari, que s’estrenarà el proper 5 de juny a l’Auditori del CaixaForum, i donarà els diners al projecte de la comunitat de suport psicosocial online de la Unitat de Psicooncologia de l’ICO L’Hospitalet.

Teatre Solidari en benefici de l’ICO

La companyia de teatre de l’INS Picasso, formada pels alumnes de l’INS Picasso, seran els encarregats d’escenificar l’obra ‘Patá a la Cola’ creada per les professores de l’institut Lluïsa Casas i Conxita Rojas.

La necessitat d’un tractament psicològic després de la malaltia
Malgrat haver superat un càncer, algunes pacients mantenen malestar emocional en forma d’ansietat, estrès o depressió. Davant d’aquests problemes, l’ICO va iniciar fa deu anys, i de manera pionera, sessions de tractament grupal conduïdes per un psicooncòleg adreçades a supervivents de càncer amb dificultats moderades o greus d’adaptació un cop havien finalitzat els tractaments oncològics.

Primera comunitat de suport psicosocial online de càncer
L’any passat, l’ICO va presentar la primera comunitat de suport psicosocial online de càncer desenvolupada conjuntament amb el Departament de Salut. És una xarxa social privada formada per pacients i professionals. Entre d’altres, ofereix la possibilitat de realitzar els tractaments psicològics grupals online, per multivideoconferència, sense haver de venir a l’hospital i amb total garantia de confidencialitat i seguretat. En aquest cas, participen a la vegada entre 5 i 7 pacients i fins ara i han passat unes 60 persones amb excel·lents resultats.

‘Patá a la cola’, espectacle musical i coreogràfic
‘Patá a la cola’ és el nom de l’obra que serà representada per un grup d’estudiants de l’INS Picasso. Creada l’any 2002 per les professores Lluïsa Casas i Conxita Rojas, agafa el títol de l’expressió andalusa que significa “tirar cap endavant” i és un homenatge a la immigració arribada a la ciutat de Barcelona entre els anys 1940 i 1965.

Es tracta d’un espectacle musical i coreogràfic que compta amb la col·laboració del tenor Antoni Comas que posa la seva experiència al servei d’aquest grup de joves talents.

Tothom qui ho desitgi pot fer la reserva de les entrades per assistir-hi al següent enllaç.