Taller de suport al transplantament de medul·la òssia

Rocio_Soporte_Practico-600x450

La Fundació Kàlida organitza un taller de suport al transplantament de medul·la òssia, dirigit a persones que properament es sotmetran a un trasplantament de medul·la. Si és el teu cas o el d’una persona que estàs cuidant, t’ajudarà a comprendre en què consisteix i a arribar a aquest moment millor preparat.

“Quan em van fer l’autotrasplantament de medul·la, gairebé no vaig tenir efectes secundaris. Però vaig arribar a aquest moment tranquil·la, perquè em sentia preparada ” Rocío, 52 anys, mieloma múltiple. Participant de taller.

El trasplantament de medul·la òssia és un dels tractaments que s’utilitzen per a alguns tipus de càncer, com el mieloma, la leucèmia i el limfoma. S’acostuma a combinar amb altres tractaments, com la quimioteràpia en altes dosis, i la radioteràpia.

Degut a l’impacte que té el propi tractament i els seus possibles efectes secundaris, cobren molta importància els aspectes complementaris, com l’alimentació, l’activitat física, la higiene i la cura del benestar emocional. En aquest taller t’orientem i responem les teves preguntes, precisament, sobre tots aquests aspectes.

En què consisteix:

  • Taller en línia de 3 hores de durada.
  • Recomanem la participació de la persona que serà trasplantada i la del seu cuidador/a principal.
  • Està dinamitzat per les infermeres Especialistes en Suport Oncològic del centre Kālida Sant Pau, i amb la col·laboració dels equips de Nutrició i Dietètica, i de Rehabilitació i Fisioteràpia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • Enviarem un manual amb informació sobre el tractament, recomanacions i idees sobre nutrició, higiene, exercici i gestió emocional.

Properes dates:

  • Dilluns 26 d’abril de 10:30 a 13:30: per a persones que estan a l’espera d’un autotrasplantament.
  • Dilluns 17 de maig de 10:30 a 13:30: per a persones que estan a l’espera d’un trasplantament al·logènic.

Com inscriure’t:

  • Pots apuntar-te ara, entrant en aquest enllaç
  • Si no has participat prèviament en les activitats de Kālida Sant Pau, uns dies abans del taller et trucarem per conèixer millor la teva situació i necessitats. També pots trucar-nos tu al 935 537 930.
  • També pots apropar-te a Kālida, enviar-nos un correu electrònic a kalida.santpau@fundaciokalida.org o trucar-nos al 935 567 930.