Surt una guia per a la detecció precoç del càncer en nens i adolescents

La Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer (FEPNC), l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP), l’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària (AEPAP) i la Societat Espanyola d’Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP), han presentat una publicació titulada “Guía de Detección Temprana al Cáncer en Niños y Adolescentes”

detecció precoç càncerAquesta guia està especialment dirigida als professionals de l’Atenció Primària i inclou diagrames amb els símptomes i indicadors dels principals tipus de càncer que afecten a infants i adolescents. Els representants de les diferents institucions han coincidit en ressaltar la necessitat de derivar als pacients pediàtrics amb sospita de càncer a unitats especialitzades d’Oncohematologia pediàtrica.

El càncer infantil és una malaltia que pot manifestar-se inicialment amb els mateixos símptomes que altres processos molt més freqüents. Per aquest motiu, en el cas que un infant o adolescent consulti en vàries ocasions per la mateixa simptomatologia sense tenir un diagnòstic clar, la Guia recomana que se’l derivi de forma preferent.

Accediu a la guia en format pdf  

Accediu a la guia en format web