Solsona celebra el Dia Mundial Contra el Càncer

L’Associació Fènix s’ha adherit a la convocatòria del Dia Mundial contra el Càncer que la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) impulsa a escala mundial el 4 de febrer. Amb el lema “Per unes cures més justes”, la campanya té enguany amb la finalitat de reconèixer les desigualtats en l’atenció de la malaltia, reivindicant que s’eliminin perquè tothom pugui accedir amb igualtat de condicions al tractament necessari.

Imagen1

L’acte, que ha estat seguit per un nombrós públic, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Solsona, Judit Gispert, qui ha mostrat el seu compromís en la lluita contra el càncer. També han assistit la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcon, i el diputat provincial de la Diputació de Lleida, Albert Bajona.

Iolanda Viladrich, una pacient en fase de recuperació de la malaltia, ha llegit un manifest que reclama “igualtat sanitària perquè cada persona tingui l’oportunitat d’assolir el seu ple potencial de salut sense barreres o limitacions creades per la condició social o econòmica” i demanant “més compromís personal, ja que, tenim la capacitat de canviar les coses per fer d’aquest un món millor”.

L’Escola de Dansa de Solsona, han donat una nota de color a la celebració i esperança en l’encesa d’unes llànties en record de totes les persones que ens han deixat en la lluita contra la malaltia.