Sexualitat, reproducció i càncer a La Marató

càncer-i-sexualitat-la-marató

Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio van organitzar ahir una edició més de La Marató, enguany dedicada a la salut sexual i reproductiva (SSIR). Un dels temes que es van tractar va ser com afecten determinats càncers (mama, ovari, coll d’úter i pròstata) a la sexualitat i a la reproducció.

El càncer pot afectar la sexualitat i la intimitat de la parella. A més, alguns tractaments de la malaltia poden afectar la fertilitat del pacient.

Diàleg FECEC 2021: Sexualitat i Càncer

La FECEC, Junts contra el Càncer va organitzar el webinar “Sexualitat i Càncer“, el passat 24 de març del 2021, en el marc del cicle “20 anys FECEC, de l’abans al després del càncer”.

La psicooncòloga Patrícia Martí, i la psicòloga i terapeuta sexual i de parella Mati Segura van intervenir en aquest webinar, per parlar de com la tristesa, la por, l’estrès o el cansament a conseqüència del tractament i l’impacte emocional de la malaltia disminueixen la libido.

Guies ‘Càncer i sexualitat’ per a pacients i professionals

El grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues (format per professionals dels serveis d’atenció psicosocial de les entitats membre) amb la participació de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) va elaborar dues guies diferenciades sobre “Càncer i sexualitat”: una, adreçada als pacients oncològics i l’altra, als professionals sanitaris que els acompanyen. L’objectiu és comú: recollir un seguit de consells i informació de com facilitar i abordar la qüestió de la sexualitat i càncer.

Webinar ‘Embaràs després del càncer’

Al mes de maig de 2022, la FECEC, Junts contra el Càncer va organitzar el webinar “Embaràs després del càncer” dins del Cicle Diàlegs FECEC: de l’abans al després del càncer.

En el webinar van participar la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron ; i Teresa Ferreiro, testimoni i Fundadora Soul Reconnect. Totes dues ens van pavrlar de totes les qüestions que afecten la fertilitat i la maternitat quan s’ha patit un càncer.