Salut posa en marxa un procés de participació ciutadana per definir quin ha de ser el futur de l’espai digital de La Meva Salut

Des del Servei Català de la Salut (CatSalut), juntament amb la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, es posa en marxa un procés de participació amb ciutadans i ciutadanes per recollir la valoració, expectatives i necessitats de les persones en relació a l’espai digital de La Meva Salut, per tal de millorar-ne els serveis i ampliar-ne les seves funcionalitats.

5925f958-edd1-4129-9baf-384872c19919

Aquest procés s’ha iniciat amb una jornada presencial que ha tingut lloc avui i en què han participat més de 50 persones. A partir de demà 13 de juny i fins el 4 de juliol la participació passarà a ser online i s’obrirà a tota la ciutadania a través de la plataforma participagencat.cat.
Un dels objectius d’aquest procés és garantir la participació de col·lectius estratègics i aprofundir en les seves participacions per tal de concretar propostes que ajudin a definir quin ha de ser el futur model d’atenció no presencial i com ha de ser l’espai digital que faci interaccionar els ciutadans i els professionals sanitaris.
La Meva Salut, espai personal en línia per a tràmits, consultes i altres serveis
La Meva Salut (LMS) és un espai digital segur que permet a la ciutadania, a través d’una identificació digital, accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Des del passat mes d’octubre ja permet l’accés de mares i pares o responsables legals de menys de 16 anys.
Des de la posada en marxa de La Meva Salut, més de 500.000 persones s’hi han acreditat i disposen de l’accés a les seves dades de salut i a serveis, com ara la informació generada per l’atenció sanitària prestada en els centres assistencials públics, el pla de medicació vigent, les voluntats anticipades i donacions. També s’hi pot consultar l’agenda personal amb la informació sobre el procediment quirúrgic pel qual s’està en llista d’espera, o les visites i proves diagnòstiques programades pendents.
Des del CatSalut s’està treballant per incorporar progressivament altres funcionalitats orientades a la interacció i transacció amb el sistema de salut, amb l’objectiu de personalitzar-la amb continguts específics segons els interessos personals. La Meva Salut és un projecte estratègic del Sistema Nacional de Salut que afavoreix la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.