Run4cancer supera la xifra dels 4.000 participants

La Run4cancer va aconseguir superar la barrera dels 4.000 inscrits. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 4.228 persones de totes les edats van participar ahir al matí en la 5a edició d’aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer. La cursa té la peculiaritat de ser l’única d’aquestes característiques que se celebra simultàniament en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

Olot, el líder

La cursa amb més afluència de participants va ser, un any més, la d’Olot, amb 1.200 inscrits, seguida de Figueres (684), Palafrugell (593), Riudellots de la Selva (447), Salt (430), Porqueres (385), Tossa de Mar (347) i, finalment, Planoles (142). L’organització va valorar en un comunicat molt positivament la xifra de participants, que un cop més creix respecte a l’any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 3.527 persones. Els participants van rebre una samarreta i una bossa commemoratives de l’edició, així com un entrepà i beguda a l’arribada. En algunes poblacions, es van organitzar també activitats complementàries, com ara una sessió de zumba a Olot, i animació musical, com ara la de la Tramuntacada Percussió, a Figueres.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa va aplegar els corredors habituals, els quals van optar majoritàriament per la modalitat de 10 km, i també el que ja és un públic més familiar, que va preferir fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant.

L’organització de cadascuna de les curses del Run4cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també disposa de la col·laboració de diversos patrocinadors: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG, Dipsalut i diversos comerços de Tossa de Mar.