Respon l’enquesta sobre el Codi Europeu contra el Càncer. Participa-hi i ajuda’ns!

La European Cancer leagues (ECL) de la qual la FECEC, Junts contra el Càncer, en forma part, ha llançat una enquesta relacionada amb el Codi Europeu Contra el Càncer.

codi europeu

L’objectiu d’aquest qüestionari és avaluar el grau de coneixement que hi ha entre la població europea sobre el Codi Europeu. La idea és detectar les mancances per millorar els missatges i les recomanacions relacionades amb la prevenció del càncer.

L’Agència Internacional d’Investigació contra el Càncer (IARC) va publicar el mes d’octubre de 2014, la quarta edició del Codi Europeu contra el Càncer. Es tracta d’una sèrie de recomanacions centrades en l’acció individual per reduir el risc de càncer evitant o reduint les exposicions cancerígenes, adoptant comportaments saludables o bé participant en programes d’intervenció organitzats.

El document remarca la importància d’evitar el tabac, l’alcohol i l’exposició excessiva al sol, així com també els beneficis de mantenir un pes corporal saludable i fer activitat física. També recomana la participació en programes de detecció per al càncer de còlon, mama i coll d’úter.

Aquesta edició sobre el codi europeu contra el càncer inclou altres recomanacions importants per reduir el risc, com la vacunació contra el virus del papil·loma humà, la lactància materna i la limitació en l’ús de la teràpia de substitució hormonal. Igualment recomana esbrinar el potencial de radiació de radó a la llar i adoptar mesures per reduir-ne els seus nivells.

La ECL és una organització que pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Aquest organisme, doncs, agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu.L’enquesta també vol valorar el grau de conscienciació que hi ha entre la població a l’hora d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Ens ajudes a fer l’enquesta?

Només dura 10 minuts i els resultats serviran per millorar els missatges en la prevenció del càncer. Moltes gràcies! 

Enquesta sobre el Codi Europeu contra el Càncer.