Recupera el webinar “Activitat física és salut” al nostre canal de YouTube

Segons diversos estudis epidemiològics i experimentals, el sedentarisme augmenta les possibilitats de desenvolupar una malaltia crònica o un càncer. Realitzar un mínim de dues hores i mitja d’exercici a la setmana, a banda d’aportar molts beneficis en l’àmbit físic i mental, redueix el risc de contraure determinats tipus de càncer. A més, les persones que han superat la malaltia també redueixen els efectes secundaris i milloren la seva qualitat de vida si practiquen activitat física moderada. De tot això vam parlar en el  webinar “Activitat física és salut”, del cicle #20anysFECEC, disponible en el nostre canal de YouTube.

fitness-couple-stretching-outdoors-in-park-near-the-water-young-bearded-man-and-woman-exercising-together-in-morningFoto: standret – Freepik

En aquest seminari online van participar la Dra. en Enginyeria Bioquímica, Emma Roca, bombera i esportista que, malauradament, ens va deixar l’any passat. Roca va explicar com l’exercici físic s’associa a fortes reduccions en la recurrència i la mortalitat de diversos càncers comuns. En concret, segons diversos estudis, es demostra que l’activitat física redueix en un 20 % el risc de càncer de mama i en un 30 % el càncer de còlon. El webinar també va comptar amb la intervenció d’Astrid Barqué, diplomada en Educació Física i Llicenciada en Ciències de l’Esport, qui va oferir recursos per abandonar una vida sedentària, com per exemple caminar, ballar, fer peses, ioga, pilates, marxa nòrdica, etc.

Aquest webinar forma part del cicle #20anysFECEC, titulat “Càncer: present i futur”, que vam realitzar l’any passat.