Rècord d’inscripcions a la 6a edició de l’Oncobike, que se celebrarà dissabte

Un total de 98 equips d’entre quatre i sis ciclistes – 10 més que l’any passat- participaran el pròxim dissabte, 15 d’octubre, en la sisena edició de l’Oncobike, una cursa solidària en BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que recorre camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre les comarques del Gironès i la Garrotxa.

oncobike

Per sisè any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova estarà situat a la localitat de Sant Gregori, que acollirà la sortida i l’arribada, i els equips podran optar entre dos recorreguts: 200 km o 147 km.

Els diners que es recullin amb aquest esdeveniment esportiu i solidari es destinaran a finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer, amb la finalitat de prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. Per aconseguir aquest objectiu solidari es demana a cada equip que faci un donatiu mínim de 500 euros, tot i que molts d’ells acaben superant aquesta quantitat gràcies a les aportacions d’empreses patrocinadores i de particulars.

L’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l’encarregada de desenvolupar aquest programa, que està disponible a Girona, Palamós, Olot, Campdevànol, Blanes i Figueres. El programa ofereix a les pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment gratuïtes i individualitzades, durant les quals reben tractaments estètics que les ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, com la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor… En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos, i una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia. L’any 2021 es van oferir 439 sessions a un total de 121 usuaris i usuàries.

Una cursa solidària en un entorn únic

L’Oncobike comptarà aquest any amb 586 participants repartits en 98 equips, dels quals 67 s’han inscrit per fer la cursa llarga (191,4 km) i 31 per fer la versió reduïda (120 km). La sortida es farà en tres fases, des de la Zona Esportiva de Sant Gregori: a les 8 del matí sortiran els equips inscrit a la cursa llarga, a les 8.30 h. els de la cursa curta i, finalment, a les 9 del matí, els equips formats íntegrament per ciclistes amb e-bike.

L’itinerari transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa.

El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) ha estat decisiu per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena. Uns 150 voluntaris seran els encarregats de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

Els equips estan formats per entre quatre i sis ciclistes i sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. La cursa es podrà seguir en directe a través de la pàgina web de la prova.