La disfàgia a líquids és el terme mèdic per referir-nos a l’aparició de tos o sensació d’ennuegament després de la ingesta de líquids. Per atenuar-la, avui compartim una recepta del web “Què i com menjar durant el càncer”: formatge cremós amb maduixa.
En aquests casos és necessari adaptar la viscositat dels líquids a la recomanada per a cadascú. Les textures poden ser tipus nèctar, mel, o més espès com el púding. Per adaptar la viscositat es poden utilitzar espessidors instantanis comercials o aliments naturals.
El projecte ‘Què i com menjar durant el càncer’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB). Més informació en aquest enllaç.
Font: Xarxa Audiovisual Local