Quins són els cinc tipus de càncer més fàcils d’evitar?

Un terç dels casos de càncer es poden evitar o combatre a temps, segons afirma l’Organització Mundial de la Salut, si prenem determinades mesures preventives

Les cèl·lules del cos humà es reprodueixen constantment, és per això que en un determinat temps acaben per desaparèixer. No obstant això, en algunes ocasions, en lloc de desaparèixer les cèl·lules es converteixen en teixit tumoral. El perill d’aquesta malaltia radica en el fet que és molt silenciosa, però a més, el perill pot resultar major, en funció del tipus i del lloc del cos on s’ubiqui.

cancer mama

No obstant això, tenir càncer no implica mort assegurada. De fet, un terç dels casos es poden evitar o combatre a temps, segons afirma l’Organització Mundial de la Salut, si prenem determinades mesures preventives. Però, quins són els tipus de càncer més fàcils de prevenir?

Càncer de coll uterí

Es tracta d’un càncer de fàcil diagnòstic i el 93% dels casos de càncer de coll uterí es poden prevenir amb la vacuna contra el virus del papil·loma humà i la prova de Papanicolau.

Càncer de pulmó

El 70% dels casos està relacionat amb el tabaquisme.

Càncer de boca i gola

Aquests tipus es poden evitar amb alguns canvis en els hàbits, com limitar la ingesta d’alcohol o evitar el contacte oral amb els òrgans sexuals de persones que pateixin alguna malaltia.

Càncer d’esòfag

El 62% dels casos és evitable, si es manté una dieta equilibrada i saludable.

Càncer de mama

Hi ha quatre formes de prevenir aquest tipus de tumor: eliminant alguns factors de risc com el contacte prolongat amb químics o altres productes, realitzant una acte exploració regularment, portant un bon estil de vida saludable i mitjançant la prevenció clínica.