Què i com menjar durant el càncer’ a partir d’avui als mitjans locals

Les ràdios, televisions i mitjans locals emetran, a partir d’avui, una compilació de recomanacions i receptes que es podran veure per primera vegada als mitjans de comunicació locals. Els materials realitzats en versió vídeo i podcast ajuden, a donar pautes senzilles i pràctiques a algunes de les necessitats dels pacients, una vegada diagnosticada la malaltia. Són continguts dirigits a familiars, malalts, especialistes… No obstant, volen deixar clar que mai substitueixen el diagnòstic de l’equip mèdic i que el seguiment el realitza l’equip d’especialistes sanitaris.

xarxa

Material amb suport científic i tècnic

Trenta-dues receptes elaborades per atenuar els efectes secundaris més comuns que apareixen amb la malaltia: les nàusees i els vòmits, la diarrea, el restrenyiment, la pèrdua de la gana, la disgèusia (distorsió del sentit del gust), mucositis (nafres a la boca), disfàgia a sòlids i disfàgia a líquids (dificultat per empassar-se aliments sòlids i líquids, respectivament).

Dietistes-nutricionistes de l’Institut Català d’Oncologia expliquen aquests vuit efectes secundaris recomanant com fer-los-hi front. A més, hi ha deu càpsules que trenquen els mites més comuns sobre el càncer i l’alimentació durant la malaltia i reportatges en què els pacients expliquen en primera persona la seva relació amb l’alimentació durant el tractament.

Els continguts han estat produïts per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i s’ha comptat amb el suport científic i tècnic de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona(UB). Els podreu trobar a la web menjardurantelcancer.cat  i a  les xarxes socials amb el hashtag #menjardurantelcancer.