Quarta edició de Girona Nova Cultura, del 28 al 30 de setembre

Girona novaCultura és un esdeveniment concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i l’esperit en la salut física.  L’esdeveniment, que se celebra cada dos anys, serveix de plataforma a la Fundació Oncolliga Girona per a donar a conèixer les eines i els camins que ens ajudaran a gestionar les nostres emocions, a conèixer la importància de les relacions socials i a connectar amb la plenitud del nostre ser espiritual per gaudir d’una vida més saludable.

page_1_thumb_large

La quarta edició se celebrarà els pròxims 28, 29 i 30 de setembre del 2018 sota el títol de SILENCI. L’atenció plena (mindfulness) i els preparatius per a l’últim viatge centraran les activitats d’aquesta quarta edició. L’objectiu és integrar la meditació dins la vida quotidiana per tal de veure les coses des d’un altre lloc i accedir així a un estat de serenitat.

Amb la meditació el que s’aprèn és a viure en el present, en l’aquí i l’ara, moment a moment. I arribarà un dia que en l’aquí i l’ara serà morir, podent estar totalment presents i oberts a aquesta experiència. És important aprendre a viure perquè aprendre a viure ens ajuda a acceptar la mort.

Durant tres dies parlarem de mindfulness com a eina d’apoderament personal i resiliència emocional; dialogarem amb pacients oncològics que practiquen meditació; donarem espai al dolor, per deixar el sofriment; experimentarem com els nostres pensaments i emocions poden arribar a ser com núvols que apareixen i desapareixen;  explorarem la nostra motxilla per veure quins continguts ens fan més fàcil el camí i quins ens fan nosa; ens col·locarem de manera que ens ajudi al bon morir…

La celebració d’aquest esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el CaixaForum i el Monestir de Sant Daniel, que cedeixen els espais, i de Dipsalut, la Diputació de Girona i diversos establiments i empreses de les comarques gironines que s’impliquen en la tria dels missatges que apareixen a les banderoles publicitàries.