Primera formació per a empresaris del programa ‘Què fer quan apareix el càncer a la feina’

La FECEC juntament amb PIMEC Vallès Oriental organitzen el proper 30 de maig la primera sessió formativa dins el programa ‘Què fer quan apareix el càncer a la feina’.

20161201_130536-1024x576

La formació titulada ‘Recursos i gestió en l’experiència del càncer a la feina’ va dirigida a empresaris amb la idea que puguin fer un auto diagnòstic de quins recursos estan a disposició de l’empresa, sigui gran o petita, per fer una gestió adequada davant la malaltia de càncer per part d’un dels seus treballadors o treballadores.

L’objectiu d’aquesta sessió, doncs, és que els empresaris aprenguin a identificar les eines, tècniques i els recursos que hi ha disponibles i reflexionin sobre com establir un protocol o un programa d’actuació per millorar la situació de càncer a la feina.

Les xifres actuals constaten que una de cada tres persones té o tindrà algun tipus de càncer al llarg de la seva vida, que el 60% dels malalts de càncer sobreviuen transcorreguts 5 anys des del diagnòstic i que el 50% de totes  les dones que viuen l’experiència d’un càncer de mama, el més freqüent de tots, el pateixen durant la seva edat laboral.

És per això que, els responsables de l’empresa necessiten conèixer quins recursos tenen a l’abast per fer un bon acompanyament i al mateix temps preservar el bon funcionament de l’empresa i de l’equip.

Aquesta és la primera sessió formativa que s’ofereix després que, la FECEC i la PIMEC impulsessin el gener de 2017 aquest programa de suport a empresaris, autònoms i treballadors del Vallès Oriental, inspirat en experiències al Regne Unit i Dinamarca, per fer front a un cas de càncer en el lloc de treball.

Al llarg d’aquests dos anys, s’han teixit aliances de col·laboració a la comarca amb hospitals, CAP, assessories laborals i associacions per donar a conèixer el programa amb el suport de la Fundació Oncovallès.

Dia i hora: Dijous  30 de maig de 9:30 a 13:30 hores.

Lloc: Delegació de PIMEC a Granollers (Avda Sant Julià, 1 Oficina 15 edifici TILMA)