Places exhaurides ! Curs d’aprofundiment de voluntariat en l’àmbit oncológic (2-3 Octubre)

La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) organitza el 2 i 3 d’octubre un curs d’aprofundiment de voluntariat en l’àmbit oncològic a Barcelona per a persones que vulguin ampliar el seu coneixement en l’actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts.

El curs, que té una durada de 12 hores en horari de matí, consta de dos blocs. El primer, titulat ‘Habilitats comunicatives’, anirà a càrrec de Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu.

En concret, aquest versarà sobre la rellevància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat,…), l’expressió de les emocions, la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context), així com l’escolta activa (actituts i creació de context).

En la segona jornada s’abordarà el bloc de ‘La malaltia’ amb el doctor Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer i Patricia Missé, psicologa i master en psicooncología.

setmana europea

En aquest bloc s’abordarà els tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora que pot ajudar al voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. A més, incorporar també la dimensió emocional i comprendre com es viu amb càncer.

Veure o decarregar el programa

El curs, amb un màxim de deu places, té un cost de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat.