Pep Sala: “M’agrada la campanya Posem-li pebrots al càncer perquè dóna visibilitat a la malaltia

La FECEC entrevista al compositor Pep Sala. El músic català ha presentat Saludant els àngels, una cançó que posa banda sonora a la 7a edició de la campanya “Posem-li pebrots al càncer”, de la que enguany n’és el padrí. La iniciativa solidària, impulsada per Condis Supermercats i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) – Junts contra el càncer, se celebra l’11 i 12 de juny a 617 supermercats Condis de Catalunya. 

pebrotscancer-720x340

-Què t’ha motivat a composar aquesta cançó per donar suport a la campanya “Posem-li pebrots al càncer”?

Va sortir per generació espontània en un dinar amb representants de Condis. Ens van explicar que estaven amb aquesta campanya i em va semblar molt interessant. Tinc molta relació amb Osona contra el Càncer perquè sóc de Vic. M’agrada aquesta campanya perquè li posa cert humor i positivisme al tema i perquè la recaptació va íntegra a lluitar contra el càncer.

-Quin missatge has volgut transmetre amb la lletra?

La lletra l’hem escrit amb Salvador Aumedes, gran amic meu i un músic extraordinari. Ell està patint un càncer i em va semblar interessant que s’involucrés, tant pel seu talent com pel seu procés personal, per treure els seus dimonis. Es tracta d’un diàleg en positiu de dues persones, pot ser una parella, dos amics… Les cançons han de tenir un toc poètic perquè tothom es pugui identificar, crear sensacions i que qui l’escolti senti coses.

-Tenir el suport d’un professional com tu, ajuda a desestigmatizar el càncer. Conèixes la tasca que les entitats de Junts contra el Càncer porten a terme?

He col·laborat amb Oncolliga Girona i també amb Osona contra el Càncer. Col·laboro per sentir-me millor persona. Sempre ho he fet. És històric. També amb institucions dedicades a la cura de malalts mentals i amb oenegès del Tercer Món.

-Has viscut de prop amb el càncer?

Tothom ha viscut el càncer de prop. En el meu cas va ser amb la meva mare i altres familiars. Vivim en un món on de vegades ens fan creure que som immunes i no ho som. Hem d’assumir que som fràgils i tots tenim data de caducitat. Tot és provisional i aprens això quan et trobes de prop amb el càncer. I a aquesta malaltia li donem poca visibilitat. L’amaguem i si li donem visibilitat és molt sensacionalista. Els mitjans de comunicació buscan la morbositat. També m’agradaria destacar que amb el càncer hi ha molta gent que es cura i això és una notícia. Crec que és molt bona feina aquesta campanya de la FECEC i Condis. M’agrada perquè dóna visibilitat a aquesta malaltia.

Escolta aquí la cançó.